What you should listen to, read and watch for a self-care boost ♥

Self-care, self-love, self-help. Het kan aan mijn abonnementen liggen maar op YouTube zijn woorden die beginnen met self- tegenwoordig een heel populair onderwerp. Ook op Instagram, in de boekenwinkel en via podcasts verzamelde ik ondertussen heel wat inspiratie om dit academiejaar eens niet gek te worden van stress en “zomaar”, “omdat ik moe ben” te wenen. (Of toch minder. af en toe eens wenen valt immers ook onder self-care.) In plaats van de lessen die ik heb gekregen te delen, geef ik in dit artikel tips voor leuke bronnen zodat jij zelf je conclusies kan trekken aangepast aan wat jij nodig hebt. Lief en respectvol zijn voor elkaar is belangrijk maar dat kan maar blijven duren als we ook onszelf liefhebben en appreciëren. Hopelijk kan toch minstens een van mijn tips jou hierbij helpen. ♡

  • Op YouTube ben ik voor dit onderwerp ten eerste heel grote fan van Carrie Rad. De voorbije maanden maakt ze telkens reeksen van video’s over een bepaald onderwerp. Met mooie beelden geeft ze regelmatig originele tips. Kijk vooral eens naar de Self Care Summer Series (x) als je hierin geïnteresseerd bent -wat je waarschijnlijk bent als je dit leest…
  • Ik had het eerder (x) al eens over AMY LEE (vroeger Vagabond Youth) en haar ‘The A.M. with Amy’ serie en haar openheid over allerlei onderwerpen blijft aanstekelijk. Ook deelde ze net nog een video over haar favoriete self-help boeken (x). Kortom, ze blijft een van mijn favorieten, ook voor self-care & co. How to deal with insecurity? Daar heeft Amy wel een zegje over te doen. (x)
  • Ah, boeken! Ja, die blijven gelukkig bestaan ondanks alle e-books, blogs en online magazines van deze wereld. (De geur van een nieuw boek overtreft veel, am I right?) Alle digitale gekheid op een stokje, het boek van Bedrock (x) is een aanrader! Naast self-care behandelt het ook vele andere onderwerpen zoals onze impact op het milieu. Ook van het online platform ben ik grote fan! (x)
  • Vervolgens een boek dat nog op mijn wish list staat: The Anxiety Solution. (x) “A quieter mind. A calmer you.” klinkt exact als iets wat ik (regelmatig) nodig heb. Het klopt niet helemaal om dit in het lijstje te zetten maar misschien heeft iemand anders wel al ervaring met dit boek? En het staat hier goed, nah.
  • Echte klassiekers hier zijn de bundels van Rupi Kaur. Milk and honey staat ook nog op mijn wish list maar The sun and her flowers (x) heeft me al regelmatig geholpen!
  • Wat luisteren betreft zijn er leuke podcasts zoals The Fringe Of It of je kunt The Heart of It van Estée Lalonde. Die laatste podcast is stopgezet maar gelukkig is ze ook op YouTube te vinden! (x)
  • Girls support girls en (onder andere) daarom moést ik Estée of @drinkingteawithme (x) zeker in dit lijstje zetten. Omdat ik haar eerlijke blogposts, Insta stories en onderschriften bewonder en apprecieer, omdat ze geweldig goed bezig is met het ontplooien van haar creatief talent en nu bovendien ook tijd investeert in someplacesafe.be (x).
  • Andere leuke bloggers en IG-genieën voor self-care & -love zijn Ropes of Holland, Lizzy Hadfield, Anne-Sophie Buset,…
  • Geïnspireerd door de eerste, erg ‘overwhelming’ week van het academiejaar toch nog 1 tip die niet echt in het rijtje past: schrijf alles op. In een bullet journal, Hema agenda of gewoon het eerste stuk papier dat je tegenkomt. Wordt het allemaal te veel en weet je niet waar eerst beginnen, dan schrijf je best alles eens op wat je nog moet doen. Stel prioriteiten. Plan. En je zal zien dat er wél tijd is om alles af te ronden én op tijd en stond een avondje Netflix in te lassen. Of een wandeling, 12 uur slapen, lezen,…

In overwhelming anxiety she found overwhelming grace.

Hoe zorg jij voor jezelf op drukke momenten? Wat brengt jou tot rust? Ook tips voor podcasts zijn altijd welkom!

X,

Stefanie

PS: (x) is geen stiekem kusje maar een link om op te klikken. Laat je gaan.

Afbeeldingen via Unsplash en quote van Morgan Harper Nichols via Pinterest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s