Two days in Maastricht [picture diary & tips]

Na drie dagen Lille en weer een weekend thuis, volgde een tweede moeder-dochter tripje, deze keer naar Maastricht. (Intussen alweer bijna een maand geleden, oeps…) Net zoals onze Franse bestemming is Maastricht zo’n stad die heel dichtbij en bereikbaar is maar toch al jaren op ons “bezoek dit asap”-lijstje stond. Na een half uur in Maastricht waren we het er al unaniem over eens dat we het moeten verplaatsen naar een “ga hier vaker heen”-lijstje. Maastricht is prachtig, gezellig en geweldig op een heleboel vlakken! Lees snel verder voor to do’s en foodie hotspots!

To do

Een museum bezoeken is ons niet gelukt deze 2 dagen -een museum was de hele maand augustus gesloten en anderen waren gesloten op maandag en/of dinsdag- kijk dat dus eerst even na ;). Maar van verveling was er geen sprake. Ten eerste mag je zeker Boekhandel Dominicanen niet missen. Al jarenlang wou ik eens naar “de boekenwinkel in de oude kerk” en het stelde niet teleur. Je hebt er massa’s keuze -voor alle voorkeuren en budgetten wat wils- en de setting is natuurlijk ook geweldig (origineel). Verder raad ik aan om de stad per buurt te verkennen. Maastricht is niet enorm groot maar er is overal zoveel te zien en alles heeft zo zijn eigen charme, dat je echt je tijd moet nemen. Voor ons was het evident om wanneer we de Maas overstaken, over de Sint Servaasbrug te wandelen. Nochtans is het ook de moeite om de Hoge Brug eens te gebruiken. We kregen van een local deze tip omdat je op die manier de “torens van Maastricht” kunt zien. Daarbij horen ook die van het Vrijthof, ook een plek die je niet kan overslaan.

Wat shoppen betreft is het ten eerste de moeite om in de vestiging van Sissy Boy rond te snuisteren. Daarnaast is De Pindakaaswinkel wat mij betreft een niet te missen spot. Zelf kocht ik de koffiesmaak en een dadel-kaneel variant. Zo’n winkels zorgen ervoor dat die spaarrekening niet aangevuld geraakt, hihi. Diezelfde local van daarnet raadde ons ook aan om eens naar de Rechtstraat in Wyck te gaan. Met alle fijne, kleinere en onafhankelijke winkels daar was dat inderdaad de moeite! Ten slotte is er met alle (Nederlandse) ketens alles behalve een probleem om je koffer zwaarder te maken dan tijdens de heenreis…

Hotspots

  • SAP Bagel & Juice bar heeft een vestiging vlak aan het station maar ook op de Markt is er eentje en daar aten we heerlijke *surprise* bagels. De ‘bacon’ en ‘kaas’ op de vegan BLT hebben me blij verrast, yummm!
  • FAB (Famous American Bistro) is een enorme aanrader. Als je het menu googelt zal je meteen begrijpen wat ik bedoel hihi. In plaats van gewone burgers serveren ze zogenaamde sliders (mini-burgers). Je kan tot 5 sliders bestellen en mixen en matchen met de verschillende opties (waaronder halloumi en falafel). Bij de bijgerechten staan dan weer h e e r l i j k e zoete aardappelfrietjes. Allen daarheen dus.
  • Nog zo’n aanrader is Van Wyck, een ideale plek om te ontbijten! Met bananenbrood, fruitsalade en een cappuccino met veel kaneel bijvoorbeeld.
  • Voor zover ik weet is Coffeelovers een Mestreechse keten die je op verschillende plekken in de stad tegenkomt. Op Plein 1992 kun je er koffie kopen van een plaatselijke koffiebranderij en dat moest ik ook even testen natuurlijk. Laten we zeggen dat ik zeker geen spijt had van mijn koffietje to go.
  • De tweede lunch van het weekendje aten we bij Piece of Cake. Eerst een hartige lunch, daarna een stukje carrot cake. No way dat ik geen taart of cake ging eten op deze schattige plek!
  • Iets drinken met uitzicht op de Maas hoort er ook wel bij en was een ideale afsluiter wat mij betreft! Wij zaten nog even op het terras van CINQ alvorens we de koffer ophaalden. Alleen al voor het interieur dat ik snel-snel zag, zou ik er nog eens heen willen om dan binnen iets te eten.

Ik zou dolgraag rond de kerstperiode opnieuw naar Maastricht gaan! Een stad die op zich al gezellig is, kan in die periode niet anders dan dat ideale very cozy gevoel geven.

Xx,

Stefanie

4 gedachtes over “Two days in Maastricht [picture diary & tips]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s