Three days in Lille | pics & tips

 

Ik ging onlangs een paar daagjes naar Frankrijk en daar werd ik weer eens heel gelukkig van. Amper de Belgische grens over maar wel heel erg Frans, dat is Lille. Deze stad stond al jaren op mijn lijstje én op dat van mama. Dat treft. We gingen er drie dagen op uit en in dit artikel vertel ik over wat we deden, zagen, aten tijdens dit moeder-dochter tripje. (♥)

Wat we deden en zagen

 • we begonnen met een wandeling richting Wazemmes, langs de universiteit en zo naar de Grande place. Het is niet per se de mooiste wandeling maar wil je ‘Groot Lille’ ook eens zien en de benen strekken, ben je wel even zoet hiermee.
 • kom je wel eens in Parijs en kun jij ook zo genieten van keuvelen langs de Seine en snuisteren tussen wat “les bouquinistes” te bieden hebben in hun leuke kraampjes? In Lille vind je deze snuisterspullen ’s namiddags in La Vieille Bourse. Ik zie niet in wat hier niet leuk aan kan zijn dus zeker niet overslaan.
 • museum La Piscine was jammer genoeg gesloten maar we gingen naar Le Palais des Beaux Arts wat ook sowieso op mijn lijstje stond. Van een sarcofaag van een kat tot Rodin, Monet, Van Gogh & co, dit museum is zeker je geld en tijd waard!
 • de kathedraal of ‘Notre-dame de la Treille’ heeft een bijzondere façade en als je in Vieux Lille bent moet je er zeker eens langsgaan!
 • als je wil shoppen zit je goed in Lille! In het centrum vind je twee winkelstraten met winkels als Zara en H&M, maar ook Stradivarius heeft er een winkel (yay!). Daarnaast ligt het winkelcentrum Lille Europe op wandelafstand (ook vlakbij het station). Daar vind je ook weer de grote ketens maar ook Franse winkels én je kunt je er perfect urenlang  bezighouden op een regenachtige dag! Naast de grote ketens zijn er ook heel veel winkels die je gewoon eens moet binnenwandelen uit nieuwsgierigheid. Zeker in Vieux Lille laat je je maar meeslepen in dat window shoppen. En hou je van interieur? Ga dan zeker eens binnen bij de grote winkels van Maison du Monde en Habitat.
 • Porte de Paris herinnert (zoals je ziet op de foto) aan de poort van een kasteel, inclusief ophaalbrug. Het is gelegen op een rotonde en is gewoon eens fijn om rond en onder te wandelen.

Waar we aten

 • De eerste lunch aten we bij Paul (duh!). Une quiche aux légumes (oui, réchauffée, merci!) en zo’n lekker broodje met kaas, het nam me helemaal terug naar mijn Frans avontuur in Reims.
 • Als vegetariër en veganist moet je in Frankrijk wat harder zoeken naar een geschikt restaurant, zeker als je niet iedere dag een veggieburger wil eten. Bij De rode koe, een restaurant dat wordt uitgebaat door een Vlaming, had ik heel wat keuze en ik zou het zeker aanraden.
 • Bij het Italiaanse zaakje IT aten we twee keer lunch. De eerste keer een salade en aangezien we helemaal verleid geraakten door wat we nog zagen voorbijkomen, aten we er de volgende dag pizza! Pizza bianca met truffel, hemel ♥
 • Bij KAF, een plekje aan station Lille-Flandres, aten we Kinder Bueno (!) cheesecake. Ik zag dat je er ook voor een schappelijke prijs een salade kon samenstellen of een menu met soep en een bagel kon bestellen. Aanrader dus!
 • Zoek je op waar je heen moet in Lille, kom je hoogstwaarschijnlijk Méert tegen. Niet alleen de façade maar ook de binnenkant brengen je helemaal in de sfeer van de Franse bourgeoisie. Van de taartjes ga je ongetwijfeld minstens 5 stuks willen bestellen. Mooi, lekker,… Ik hoop dat jij ook een plekje in de Salon de thé kunt bemachtigen!
 • Wat niet mag ontbreken: een croissant kopen bij een random boulangerie. De kans is klein dat dit je zal teleurstellen, zeker als je een croissant aux amandes besteld! Nommm

Wat je nog mag verwachten de komende tijd: een blogpost over twee dagen in Maastricht, een blogpost gerelateerd aan project me, myself & I en aangezien ik ook nog naar Dublin en Portugal reis in september, zal de traveling-categorie ook volgende maand nog goed aangevuld worden. 😉

Non, rien de rien, non, je ne regrette rien
C’est payé, balayé, oublié, je me fous du passé

X,

Stefanie

3 gedachtes over “Three days in Lille | pics & tips

 1. Oh Lille is zo leuk! Ik ga er redelijk veel naar toe want ik moet maar 20 minuutjes rijden om er te geraken 🙂 Ik ga dit blogpostje zeker opslaan want veel plekjes ken ik nog niet!

  Like

 2. Oh, super fijn om te lezen! Ik ben al eens met school in Lille geweest, en het was er zooo mooi! Ik heb er altijd aan gedacht om nog eens terug te gaan, maar het is er nooit aan gekomen! ☺met je tips doe je me toch even nadenken! Liefs, Xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s