Small city girl | Favoriete plekjes in Leuven ft. CaseCompany

Mijn Leuven. Hier geboren, opgegroeid, gestudeerd en wie weet word ik hier wel oud, daar zou ik zeker mee kunnen leven. Leuven staat vooral bekend als studentenstad. En als dat niet het stereotype is waar je meteen aan denkt, dan dacht je ongetwijfeld aan Stella Artois. (Bier ruikt ranzig als het gebrouwen wordt, daar heb je een weetje van een Leuvense.) Of misschien dacht je meteen “argh, zo klein!”, dat hoor ik wel vaker. Maar ik, ik ben gelukkig in deze gezellige stad. Sinds kort toon ik die trots ook via de achterkant van mijn gsm. Lees zeker verder voor meer over Leuven (mijn favoriete plekjes!) en mijn nieuw hoesje van CaseCompany.

Fast forward naar volgend semester. Over 3 maanden is mijn tijd in Reims begonnen. Re-wat? Reims is niet de bekendste Franse stad en dat is jammer want het ligt in de Champagnestreek (schol!), de Duitse overgave werd er ondertekend (echt!), er staat een Notre Dame én er is een Galeries Lafayette. Een mini-Parijs zonder Eiffeltoren of Sacre Coeur dus. En daar ga ik op Erasmus, niet in het grote Parijs maar ik trek naar het kleinere buurtje van la ville de l’amour. Kan geen toeval zijn voor een small city girl. Wat zou ik in mijn eentje aanvangen in een stad énorme comme Paris als ik in Leuven nog verloren loop? 😉 Ik heb er dus vrede mee genomen vanuit het idee dat het voorbestemd was. Everything happens for a reason.

Terug naar het heden in Leuven en mijn nieuwe case van CaseCompany. Dit leuke bedrijf uit Gent lanceerde onlangs de nieuwe collectie City Marble. Zo kun je de kaart van je favoriete stad laten printen op een gsm-hoesje, handig voor mensen die wel eens durven verloren lopen (zoals ik dus). Naast handig, is het gewoon heel mooi en fijn bedacht.

 • Extra leuk is dat je de kaart inverschillende stijlen kan testen en zo kan kiezen wat het best bij jou past. Uit gewoonte ging ik eerst voor de Art Deco (minimalistisch) en de Midnight (zwart), tot ik me bedacht dat ik voor de zomer iets kleurrijker wil. De Classic was een perfect compromis.
 • Verder kun je zelf nog tekst en/of stickers toevoegen voor een persoonlijke toets. Ik koos voor een hartje in het centrum van de stad, de plek waar ik altijd afspreek met Abel of vriendinnen.
 • Iets wat ik anders zou doen een volgende keer is in plaats van ‘België’ een ander tekstje of ‘3000’, de postcode, erbij plaatsen. Het is maar een idee. 😉
 • Je kunt bovendien in- & uitzoomen op de kaart en verplaatsen. Ik heb de kaart bijvoorbeeld vooral naar de rechterkant verschoven omdat mijn leven zich meer aan die kant van de stad afspeelt.

Ik koos voor een mat hoesje (want ‘extra grip’ & it’s true!), dit persoonlijke accessoire/cadeau kost je €15,95. Je betaalt hiervoor geen verzendingskosten en het lag ’s anderdaags al in de brievenbus (geen awkward gedoe met de postbode dus).

Mijn favoriete plekjes in Leuven

Grappig is ook hoe goed je de plekken herkent, zeker het stadspark is heel herkenbaar. Een slechte rechthoek met een slurf en 2 vijvertjes. Vlakbij het stadspark is  Mont Café, mijn favoriete plek om koffie te halen. Iced nutty latte drinken in het park? We zijn weg! Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik een grote fan ben van Content, de verpakkingsvrije winkel. Niet alleen zijn Sara en Dries twee heel lieve mensen, het aanbod blijft uitbreiden en het concept blijft mijn hart stelen.

Ik maakte ook een puntje voor het Ladeuzeplein voor een aantal redenen: de centrale bib lijkt langs binnen op Hogwarts, er is een Dille & Kamille, de boekenwinkel Boekarest is leuk om rond te neuzen en mijn favoriete platenzaak Bilbo -waar ik al mijn zakgeld achterliet in het middelbaar- is hier gelegen. Ten laatste is het gewoon een leuke plek om rond te hangen wanneer het zomert.

Voor een lekkere lunch moet je sowieso bij Sara’s zijn! En voor lekkere take-away of eet-op-een-terrasje raad ik Donki aan! Dit is op de Oude markt, jaja de langste toog,  waar ik ’s zomers liefst bij Bar Nine een mocktail ga drinken.

Het “Foch (het plein heet nu niet meer zo maar het zal toch zo genoemd blijven worden, nah) is dé afspreekplaats waar je bovendien een Loving Hut en een Exki vindt. En Fonske? Die drinkt de wijsheid rijkelijk naar binnen. Tenslotte de Mechelsestraat: als je hier wandelt lijk je even in een ander land te zijn, er hangt een bijzonder sfeertje, ik weet ook niet waarom. 🙂

En dan heb ik het nog niet eens over de Werf, M-museum, enzovoort gehad…

Van welke stad zou jij een City Marble gsm-hoesje willen?

Liefs, Stefanie

*Ik kreeg dit hoesje gratis opgestuurd. Nogmaals bedankt, CaseCompany!*

7 gedachtes over “Small city girl | Favoriete plekjes in Leuven ft. CaseCompany

 1. Ik vond het heel moeilijk om een stad te kiezen. Ik wou ook eerst mijn hometown pakken, maar daar heb ik misschien maar 1/3de van mijn leven doorgebracht… tweede optie was inderdaad leuven, maar dan vond ik ‘omdat ik er studeer’ zo gek. Dus ik heb iets helemaal anders en veeel verder gekozen uiteindelijk! 😜

  Like

  1. Ik ben benieuwd 😄 Haha ja Leuven was mijn eerste idee dus ben ik daar maar mee doorgegaan… Amsterdam doet mijn hart altijd sneller slaan dus was ook een goede geweest, maar ode aan mijn hometown it is 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s