Just try, because you never know what could happen 

Een nee heb je, een ja kun je krijgen. Het is iets wat mijn ouders me geleerd hebben, dit is wat ze antwoorden als ik iets vraag in de trant van “zou dat kunnen of mogen?”. Vraag het of probeer het wanneer je iets wilt bereiken. Het is niet te voorspellen hoe mensen gaan reageren of hoe de dingen zullen uitdraaien. Je weet niet wat er zal gebeuren wanneer je het niet probeert. 

fancycraveEen persoonlijk voorbeeld is hier wel toepasselijk. Ik heb het altijd moeilijk gehad met het vinden van een studentenjob. De ene zomer zei mijn mama nog dat ik moest genieten van vakantie nu het nog kon. De volgende zomer had ik zoveel gepland dat het niet ging lukken. Wel stond ik als monitor op speelplein en gaf ik anderhalf jaar dansles in het weekend. Dat geld kroop grotendeels in de reizen die ik maakte na het laatste jaar middelbaar. De rest staat op mijn spaarrekening. 😉

Maar ohwee, eens ik student was begon ik te voelen hoe duur het leven is. Zakgeld gaat snel op wanneer je eens een boek/cd/lunch/… koopt en ’s avonds eens iets wilt drinken met vrienden. Wat dan met reizen??? Belangrijk punt hierzo! Vorige zomervakantie greep ik naast een maand werken bij mijn mama’s werkgever. Moed om iets nieuw te zoeken had ik niet én ik had herexamens omdat ik vrijstellingen wou.

In september startte ik mijn zoektocht naar een weekendjob. Na een paar pogingen en teleurstellingen, heb ik het zo gelaten. Voor deze zomer geldt ongeveer hetzelfde als wat ik vertelde over de vorige. Nu liet ik het echter niet zomaar zijn en tijdens de blokperiode ging ik op zoek naar een studentenjob. WIE ZOEKT, DIE VINDT. Bang voor de zoveelste teleurstelling en geheel impulsief, reageerde ik op een vacature. Toen ik gevraagd werd om op gesprek te gaan, was ik uiteraard zenuwachtig maar ik voelde dat dit in orde ging komen. Deze zomer werk ik heel wat dagen en normaal gezien is dit ook een job om door het jaar in het weekend te doen. Ik heb fijne collega’s, een leuke werkomgeving en gevarieerd werk. Ik kan beginnen sparen voor reizen en kan me meer veroorloven zonder het gevoel dat ik profiteer van mijn ouders hun goedheid.

Moraal van het verhaal: laat je hoofd niet hangen! Kom je iets tegen dat precies is wat jij zoekt of wilt maar durf je niet? Probeer het eens, er is zoveel kans dat het uitdraait zoals jij het wilt. Zonde om het niet te vragen.

Sincerely yours, Stefanie

foto in artikel via fancycrave (door Drew Coffman)
Advertenties

7 gedachtes over “Just try, because you never know what could happen 

  1. Heel fijn artikeltje weer! Dat gevoel van die studentenjob zoeken (en dat het niet lukt) ken ik zeker. Nu ja, ik ben nog net wat jonger maar ik begrijp zeker wat je bedoelt! Maar misschien moet ik net zoals jou niet vergeten om gewoon verder te blijven zoeken. (En beginnen te sparen ;)) Xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s