Antwerp shopping & food spots 

Een bon voor een overnachting in een mooi hotel laat je toch niet vervallen? Juist ja. Het was nu of nooit dus de boyfriend en ik trokken 2 dagen naar Antwerpen, een stad waar ik me thuisvoel. Ik weet het, ik was ook al enthousiast over Gent en verstop niet hoe trots ik ben als Leuvense. Antwerpen is echter niet vergelijkbaar met deze steden. Antwerpen geeft me meer een gevoel van vrijheid (groot en niet overal mensen die je mogelijks kent). De open mentaliteit in ’t stad prikkelt mijn creativiteit. Tot daar de liefdesbrief. Bij deze deel ik een deel van wat we uitspookten die 2 dagen met daarbij 4 leuke plekjes waar je kunt smullen (van die hotspots, weet je wel).

Outfit van de dag in het pashokje van Mango! Plots verdween deze keten uit het Leuvense straatbeeld. Niet dat ik er normaal veel shopte maar tijdens de soldenperiode ging ik er altijd wel eens kijken. De keer dan maar in Antwerpen. Ik vond een zwart kleedje, perfect zoals ik in gedachte had. A little black dress, tot op mijn knieën. Bovendien een mooi soldenkoopje!

Lunch @ Coffeelabs

Vorige zomer at ik er al een stuk cheesecake waar ik nu nog over droom (oké overdreven maar het was echt een goed stuk!). Nu wou ik er graag eens lunchen! Ik had een lijstje gemaakt van lunchplekjes (jup, dat is wat ik doe) en we waren rond lunchtijd hier in de buurt, gelukkig maar. Dit stuk bloemkool-broccoli-quiche was heerlijk! Samen met de salade absoluut voldoende! YUMMM mag ik nog eens?? 

Bij Coffeelabs kun je binnen zitten in een heel leuk interieur maar wanneer het weer het toelaat kun je ook genieten op het dakterras! Hier zaten we in eerste instantie ook, tot het weer plots omsloeg en iedereen binnenvluchtte…
’s Namiddags gingen we naar het MAS. Voor mij was het de eerste keer en yay want dit museum stond al lang op mijn to do-lijst. De zalen met de tentoonstellingen over macht en die over eten, spraken me enorm aan. Zal niet vreemd klinken als je weet wat ik studeer en af en toe eens op mijn blog kijkt. 😉 Wanneer je helemaal naar boven gaat, krijg je een panorama in de plaats. Aanschouw de Schelde kronkelend door het Antwerpse. 

Hapjes en drankjes @ Goesting

Na het museum vonden we het nog te vroeg om naar het hotel te gaan maar hadden we meer zin in een hapje en drankje dan nog verder rondlopen. Soort van noodgedwongen gingen we binnen bij Goesting, vlakbij het MAS. Het leek het lot wel, voor ons beide was dit een top ontdekking. Zowel voor Abel zijn smaak als voor mij, waren er lekkernijen. We bestelden dan ook 2 rondjes. Je kunt hier ook lunchen en ik zag dat er heel veel lekkere opties zijn. Ook een aantal veggie opties. 🙂

Lunch @ STAY

De volgende dag was het weer van de regen en de regen en de regen… (Tot de middag, over de namiddag geen klachten) Op weg naar een adres op het lijstje liepen we langs STAY en ik herinnerde mij hier ooit gezien te hebben dat je er ook kunt lunchen. We hadden het wel gehad met de regen (en we wouden eten, dat ook) dus besloten hier naar binnen te gaan. Een bar in een boetiek, dat wordt dan een boutique bar. Vooraan heb je de kleren sectie, achteraan interieur, eten en uhm ja, eten. Het brood met hummus, gemarineerde groenten en salade is een aanrader. Heus, geloof me. En je eet dus in een mooi, gezellig interieur bij vriendelijke mensen.  Dé winkel die ik niet wou missen is Jutka&Riska. Dit is een winkel die tweedehands kledij verkoopt die in mijn ogen heel zorgvuldig geselecteerd wordt. Een eigenzinnige collectie waarvan ik eigenlijk mijn kleerkast zou willen maken. Naast de tweedehands kledij verkopen ze ook ‘gewone’ stukken. Waaronder prachtige juwelen en zonnebrillen. Ik nam dit kleurrijke hemd/blouse mee naar huis. Yes, kleur in mijn collectie!img_6676-1

Vieruurtje @ LKKR

Tussen de winkels en het slenteren door, belandden we bij LKKR. Wanneer ergens wortelcake verkocht wordt én er staat homemade lemonade op de kaart, dan krijg je meteen een streepje voor bij mij. De wortelcake was dan ook nog eens heel lekker! En we spotten een houtoven en veel pizza op de kaart. 😉 Gezellig op een terrasje, pal in het centrum. Genieten!

Dat was wat ik wou delen over onze tijd in Antwerpen. “Geef me een grote stad vol creatieve mensen en ik huppel door de straten.”

Ik zou zeggen, laat je inspireren en voel je vrij om mij te inspireren in de reacties! 😉

Veel liefs, Stefanie

9 gedachtes over “Antwerp shopping & food spots 

  1. Oh ik hou zoveel van Antwerpen, zo een gezellige stad 🙂 Ik had nog nooit van Jutka & Riska gehoord maar wow de kleren zien er daar fantastisch uit!! Moet ik zeker eens langsgaan!

    Like

  2. Zo’n leuke stad! Jutka&Riska ziet er heel tof uit! Bij een gewone tweedehands winkel vind ik nooit leuke kleding, maar daar wil ik echt eens gaan shoppen!

    Like

Plaats een reactie