A little box of positivity 

Dit is het begin van een nieuwe serie. Ik bedacht me dat ik op 1 of andere manier wou tonen wat mij op het moment blij maakt, wat me verwonderde of leuke ontdekkingen die ik absoluut wil delen. Een soort ‘favorieten’ of ‘leuke dingen’ maar dan zonder er iets wekelijks van te maken en zonder vaste categorieën. Gewoon dingetjes delen waarvan ik denk “jup, dat kán ik gewoon niet voor mezelf houden”! Wat denk je? Doosje positief openen?
EN: A new series on It’s a knot! I thought it was time to create lists of things that make me smile, little discoveries that I really wanted to share on here etc. Don’t expect it to be something weekly, I only want to share what I really really like, you see? This time I share with you, among other things, a YouTube video that fascinated me and a little tip to upgrade your room. Let’s open the little box of positivity, shall we?

  • Deze video van Will Darbyshire: Reasons To Stay Alive. Deze youtuber maakt veel van deze korte maar geniale video’s. Ik was meteen benieuwd door de titel en toen ik keek, zat ik met open mond te staren. 2 punten die me bijbleven: vanaf dat je een einde wilt maken je leven, kun je inderdaad niet meer dieper zakken. The only way is up. En die weg omhoog, moet de enige optie zijn. Daarvoor geeft hij verschillende redenen. Er valt nog zoveel te beleven en te ontdekken. Akkoord, moeilijk te geloven als je diep zit. Maar laat je inspireren. Hold on.
  • Vlierbloesemdrankje. Ken je Hugo? Hugo is een simpele cocktail maar wel mijn favoriete cocktail. De muntblaadjes zitten hier ongetwijfeld voor iets tussen. De vlierbloesemsiroop ook, zo blijkt. Deze frisdrank is voor mij gewoon non-alcoholische Hugo en dat vind ik echt heel fijn. Ookal drink ik “nooit” frisdrank, hiervoor (en voor Bionina, huisgemaakte limonade en Ice Tea Green) maak ik graag een uitzondering. (lol) (nu lijkt het alsof ik het wel veel drink, maar nee hoor, hoogstens 2 blikjes frisdrank per maand schat ik) Conclusie: ik ben dol op vlierbloesem en vind dat jij dit ook snel moet proeven!

 

  • Kleine veranderingen kunnen al volstaan! Dat is mijn tip voor wanneer je je slaapkamer beu bent. Mijn bureau heeft altijd op dezelfde plek gestaan: voor mijn raam. Niet alleen was dat gedoe wanneer ik mijn raam wou openen, ik had eens nood aan een ander ‘uitzicht’ en een beetje verandering. Vandaar het besluit om mijn bureau tegen mijn witte muur te zetten. Het pluspunt: de zon zorgt in de voormiddag voor prachtig licht in mijn kamer, zoals ik probeer te tonen op de foto. Dit werd vroeger onderbroken door mijn bureau geloof ik. Een kleine verandering met een groot (vooral leuk en mooi) effect!

  • Muziek: Lapsley – Love is Blind. Leuke anekdote: dit liedje hoorde ik voor het eerst tijdens het stretchen op de dansles. Ik vond het zo leuk en meende de zangeres te herkennen maar deed er verder niets mee. 2 dagen later hoorde ik het op de radio en haalde ik meteen Shazam erbij. (Onmisbare app trouwens!) Sindsdien luisterde ik het regelmatig. Ook mijn dansleerkracht is fan want ondertussen maakte ze er een choreografie op en dansen we de komende weken dus op 1 van mijn lievelingsliedjes van het moment! Wanneer een lied mij vanaf de eerste keer luisteren weet te boeien, is het menens.
  • De illustraties van Marie Bodié. Door wat te lezen weet ik dat Marie Bodié het pseudoniem is van de getalenteerde Nederlandse Maartje Bodt. Je kunt haar volgen op Pinterest en op Instagram. Ze tekent alledaagse dingen op een soort minimalistische wijze. Haar illustraties vind ik inspirerend en origineel. Vrolijke ontdekking! 🙂 Ook heb ik tegenwoordig wel gewoon iets met zulke illustraties. Zou het iets met scrollen door Pinterest te maken hebben? Hihi.

Dat was mijn geopende doosje positief voor deze (eerste) keer. Kijk eens naar de video en word dankbaar voor het leven, luister het liedje en geniet, scroll eens door de illustraties,… Laat dit artikel een gloed van positiviteit en leukigheid zijn. Bij voorbaat: graag gedaan. 😉

Sincerely yours, Stefanie

 

Advertenties

9 gedachtes over “A little box of positivity 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s